Onze fabriek in China

Onder de rook van Beijing ligt een groot industriegebied van honderden vierkante kilometers. Eén van de industriesteden gelegen in dit gebied is Langfang, Bazhou City. Vince Design heeft sinds juni 2017 een eigen fabriek in de zojuist genoemde industriestad van waaruit wij een groot deel van ons assortiment produceren. Vanzelfsprekend biedt een eigen productiehal vele voordelen. Onze redenen om zelf te produceren zijn:

  • Betere bewaking van kwaliteit.
  • Sneller kunnen leveren.
  • Vaker assortimentsaanpassingen doorvoeren.
  • Internationale oriëntatie.

Betere kwaliteit

Onze kwaliteitscontroleurs reizen van stad naar stad om containers te controleren. Hierdoor is het lastig het gehele proces in iedere productiehal te bewaken. Daarom hebben we er voor gekozen om zelf te produceren zodat we zelf ieder proces kunnen managen en bewaken. Eveneens hebben we onze fabriek volgens Europese maatstaven ingericht en is veiligheid en welzijn voor de medewerkers een belangrijk onderdeel van het geheel. De Vince fabriek is daarom een prettige omgeving voor medewerkers om mee te werken en mee te groeien in onze ambitie.

Sneller kunnen leveren

Omdat vrijwel iedere fabriek werkt voor verschillende internationale groothandels, is de productietijd al snel 4 tot 6 weken. Met een eigen fabriek staan wij altijd vooraan in de rij en kunnen we veel sneller leveren dan onze collega’s. Met een eigen fabriek willen wij ons onderscheidend vermogen “vandaag besteld, morgen in huis” optimaal kunnen beschermen.

Vaker assortimentsaanpassingen doorvoeren

Fabrieken in China hebben een focus op korte termijn geld verdienen en daarbij past het ontwikkelen van nieuwe producten niet. Er is hevige concurrentie en vrijwel iedere meubelfabriek die wij hebben bezocht heeft de agenda overvol staan met productieorders. Het produceren van een sample kan soms ruim een maand duren, terwijl de daadwerkelijke ontwikkelingsduur hooguit een dag inneemt. Nu we gebruik maken van een eigen fabriek, kunnen we constant samples produceren en daardoor blijvend door ontwikkelen.

Internationale oriëntatie

Vanuit Nederland is het lastig om buiten West-Europa te leveren. Vanuit China wordt de afzetmarkt voor ons ineens een stuk groter. Ook daarom hebben we de stap genomen en kunnen grote internationale partijen bij ons aankloppen voor scherpe containerprijzen.